Pronađena najveća plantaža marihuane: Zasađeno više od 7500 stabljika

0
Radiosarajevo.ba
Pronađena najveća plantaža marihuane: Zasađeno više od 7500 stabljika
Foto: PU Zadarska / Marihuana

Najveću plantažu marihuane u Zadarskoj županiji pronašli su policajci u mjestu Islamu Grčkom te su proveli istragu nad 58-godišnjakom kojeg sumnjiče da je na 10 hektara zasadio više od 20.000 stabljika konoplje na prostoru koji koristi njegova firma registrirana za uzgoj industrijske konoplje sa sjedištem u Zadru.

Međutim, kako navodi policija, od toga je, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, na dijelu navedenog zemljišta veličine oko 21.000 m2 zasadio više od sedam hiljada (7728) stabljika konoplje čije lišće i cvjetni vrhovi znatno premašuju količinu tetrahidrokanabiola (THC) dozvoljenu za industrijsku konoplju, a u cilju proizvodnje i daljnje prodaje marihuane.

Navedene zasađene stabljike prosječne su visine oko 165 cm i trenutno su u fazi cvatnje.

U Sarajevu preminuo Milutin Stojčević, doajen bh. fotografije i dugogodišnji fotoreporter

U Sarajevu preminuo Milutin Stojčević, doajen bh. fotografije i dugogodišnji fotoreporter

Obavljen je uviđaj i na mjestu događaja oduzete su veće količine ove biljke. 

Daljnjim procjenama utvrđeno je kako bi masa lišća i cvjetnih vrhova, odnosno začetka cvjetnih vrhova, iznosila preko 8.800 kilograma marihuane odnosno 8,8 tona, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije