Promjene na plućima: Troje zaraženih u Hrvatskoj lošije od ostalih

Radiosarajevo.ba
Promjene na plućima: Troje zaraženih u Hrvatskoj lošije od ostalih
Foto: EPA-EFA / U Hrvatskoj je 12 zaraženih

Zaraženih: 110,381
Umrlih: 3.831
Oporavljenih: 62.397
Broj slučajeva u BiH: 3

Zdravstveno stanje troje zaraženih koronavirusom (COVID-19) u Hrvatskoj lošije je od svih ostalih zaraženih u toj zemlji.

Riječ je o dvojici pacijenta iz Rijeke i jednom iz Varaždina, ali nisu životno ugroženi. Indexu je tu informaciju potvrdio ministar zdravstva Vili Beroš. 

"Oni su nešto lošije od ostalih zaraženih. Nisu jako loše i nisu u životnoj opasnosti, međutim imaju određene promjene na plućima koje se mogu vidjeti jedino na CT pretragama, a ne vide se na RTG pluća jer nisu toliko opsežne promjene. Ne zahtijevaju respiracijsku potporu mehaničkom ventilacijom, a jednom od njih je ipak malo poboljšano stanje", rekao je za Beroš.

Na pitanje otkad im se stanje pogoršalo, on je rekao da im je stanje lošije od trenutka kad im je detektiran koronavirus.

U Hrvatskoj je i dalje 12 zaraženih, a troje ima nešto teži oblik bolesti.

Od izvora iz Rijeke Index saznaje da je istina da je dvojici pacijenata koji leže u KBC-u Rijeka, a koji su zaraženi koronavirusom, lošije od ostalih zaraženih, međutim da im je stanje stabilno i da ide na bolje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije