Prisustvovao Milanović: Djeca bila na suncu 2 sata, a zvanice hladile klime

0
Radiosarajevo.ba
Prisustvovao Milanović: Djeca bila na suncu 2 sata, a zvanice hladile klime
Foto: Dnevnik.hr / Milanović na vojnom učilištu

Još jedna generacija polaznika vojnih škola u Hrvatskoj završila je obrazovanje.

Na Hrvatskom vojnom učilištu u Zagrebu održana je svečana promocija na kojoj im je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović sa zapovjednicima uručio diplome, prve časničke činove, a najboljima među njima i posebne nagrade. Ministra odbrane Marija Banožića nije bilo.

Ministar odbrane Mario Banožić polaznike vojnih škola koji su završili svoje obrazovanje primio je prije tri dana, a danas je poslao izaslanika.

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Banke zatvaraju račune osobama s američke crne liste, Čavara se žalio Vijeću ministara BiH

Za visoke zvanice i goste bilo je osigurano 10 klima uređaja na otvorenom, dok porodice vojnih polaznika, pa i oni sami na događaju koji je trajao više od dva sata, nisu bili zaklonjeni od jakog sunca.

"Ljudi tu stoje, ima djece, mislim da će to sljedeće godine biti riješeno, ako HDZ da novac, ako ne - naći ću ja privatnog sponzora", poručio je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, prenosi Dnevnik.hr.

Na primjedbu novinara da su se organizatori pobrinuli za uzvanike pod šatorom, odvratio je da je ''uvijek tako, oduvijek, nema tu zle namjere, naprosto inercija'', a klime za visoke zvanice i goste komentirao je uz smijeh riječima: "Kaj, a ovo, da, da, da, kako bezobrazno".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije