Klanovi / Priča o balkanskoj mafiji: Ubistva u Crnoj Gori, Srbiji i Holandiji

20. 06. 2019. u 12:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares:11

Podgoričanin Marjan Vujačić uhapšen zbog ubistva Jugoslava Cvetanovića 2017. godine, za tu likvidaciju dobio je, sumnja se, 50.000 eura, saznaje Blic.

Prema pisanju tih srpskih novina, Vujačić je uhapšen prošle srijede u Novom Sadu zbog sumnje da je 27. septembra 2017. godine s više hitaca iz vatrenog oružja ubio brata ubice Nikole Bojovića, Jugoslava Cvetanovića u Vranju.

On je u Novom Sadu otkriven s lažnim dokumentima, a kako je ranije ispričano Blicu, lisice su stavljene na ruke i dvjema službenicama MUP-a koje su mu za 1.500 eura izdale lažne dokumente.

Kako se sumnja, u slučaju ubistva Cvetanovića, Vujačić je bio samo izvršitelj, a za ovu likvidaciju navodno je dobio 50.000 eura. Podsjećanja radi, Jugoslav Cvetanović, brat Saše Cvetanovića Pitbula, izrešetan je s više od 30 hitaca iz oružja s prigušivačem u jednom prolazu u Vranju. Dva dana nakon Vujačićeva hapšenja, srpski MUP priopćio je da bi on mogao biti odgovoran i za još tri ubistva. Sumnja se da je odgovoran i za ubojstva Gorana Taksića Gokčeta u Nizozemskoj, kao i bliskih saradnika tzv. "kavčanskog klana" Mila Ilića i Veska Kalezića u Crnoj Gori.

Kako je nakon Vujačićeva hapšenja rekao izvor Blica, osumnjičeni bi mogao riješiti špekulacije o kojima se već duže vrijeme govori da iza ubistva Cvetanovića stoji moćni Luka Bojović. "On je ključna karika u rješavanju likvidacije Cvetanovića", rekao je ranije izvor Blica. Inače, u medijima je ponovno aktualan posljednji intervju Vranjskih novina s Jugoslavom Cvetanovićem iz 2017. godine.

"Ovom kampanjom, pošto je moj brat osumnjičen za ubojstvo Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića, svi smo mi u obitelji obilježeni, samo nedostaje da nam stave metu na čelo", rekao je tada Jugoslav.

Ime Luke Bojovića spominjalo se i nakon ubojstva Gorana Tasića Gokčeta u julu prošle godine u Nizozemskoj. Naime, nakon hapšenja Veljka Banovića zvanog Votka, člana Bojovićevog klana u Nizozemskoj zbog trgovine drogom, tamošnji mediji prenijeli su i da policija istražuje umiješanost u Tasićevo ubojstvo.

Što se tiče posljednje spomenute likvidacije koja se stavlja Vujačiću na teret, na internetu postoje snimke nadzorne kamere jedne od zgrada gdje je, sumnja se, snimljen ubica Mile Ilića 29. aprila ove godine. Naime, samo dan nakon likvidacije na YouTubeu objavljena je snimka gdje se vidi muškarac s kapom koji hoda i gleda u mobitel. Ubrzo potom vidi se kako on s rukama u džepovima trči s lica mjesta.

"U okviru istrage ubistva Mila Ilića u Crnoj Gori kao dokaz postoji i video snimka potencijalnog ubojice. Ova snimka mogla bi sada završiti na vještačenju u cilju otkrivanje da li se na njoj vidi Vujačić", kaže izvor Blica.

Šest mjeseci prije Ilićeva ubojstva također u Podgorici, ubijen je Veselin - Vesko Kalezić, označen kao visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana, u naselju Stari aerodrom i to s deset hitaca iz pištolja.

Crnogorska "Pobjeda" je tada pisala da su njegovo ubistvo organizirale "osobe iz Podgorice, Beograda i Kotora povezane sa suprotstavljenim škaljarskim klanom, a likvidacija je naručena i plaćena u Beogradu".

NEMA KOMENTARA