! / Balkan dobio novog kralja kokaina: Kako je Ivan učestvovao u švercu 16 tona droge

19. 06. 2019. u 09:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 44

Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom u dva navrata prišlo teretnom brodu

Američko pravosuđe podiglo je optužnice protiv dvojice mornara koji su priznali da su pomogli utovar kokaina u brod dok je bio na moru. AP se poziva na sudske dokumente u kojima piše da su optuženi Ivan Đurašević i Fonofave Tiasage.

Najveća zaplijena kokaina u historiji SAD. U luci Filadelfije američke vlasti na teretnom brodu "MSC Gajan" otkrile 16,5 tona ove droge.

Federalni agenti su utvrdili da su oni utovarili kokain iz 14 čamaca sa drogom u dva navrata prišlo teretnom brodu.

Američke federalne vlasti zaplenile su u luci Filadelfije kokain čija je ulična vrijednost procenjena na više od milijardu dolara, objavila je prethodno na Twitteru kancelarija Državnog tužilaštva za Istočni okrug Pensilvanije.

"Ovo je najveća zaplijena droge u historiji Istočnog okruga Pensilvanije. Članovi posade broda su uhapšeni i suočeni sa federalnom optužnicom, a istraga je u toku", twittal je ova kancelarija.

"NBC News" je ranije, pozivajući se na izvore iz lokalne policije, javio da je ulična vrijednost droge 750 miliona dolara. Ova televizija je navela da je droga, smještena u sedam brodskih kontejnera, otkrivena kasno sinoć.

Istražitelji veruju da je kokain utovaren na teretni brod "MSC Gajan" na Bahamima ili nakon što je plovilo napustio luku na tim ostrvima. Navodi se da je taj brod u SAD stigao iz Čilea, preko Paname i Bahama, piše Telegraf.rs.

NEMA KOMENTARA