Preokret: Novi detalji iz istrage o padu letjelice u Zagrebu

3
Radiosarajevo.ba
Preokret: Novi detalji iz istrage o padu letjelice u Zagrebu
Foto: EPA-EFE / Mjesto na kojem je pao dron u Zagrebu

Na dijelovima bespilotne vojne letjelice koja je prije par dana pala u Zagrebu, nije bilo tragova eksploziva, objavila je u utorak navečer Nova TV pozivajući se na izvore bliske istrazi.

Uzorci vještačeni u Centru za vještačenje "Ivan Vučetić" nisu pokazali tragove eksploziva na dijelovima koji su analizirani, objavili su kratko u Dnevniku.

Navode i kako je to suprotno svim dosadašnjim tvrdnjama Vlade i Ministarstva odbrane Hrvatske te da su za komentar zvali Ministarstvo unutrašnjih poslova i Državno tužilaštvo, no nisu ga dobili.

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović ranije u utorak poručio je kako još uvijek čeka nalaz vještačenja.

"Gdje je nalaz Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' u kojem se to kiseli nekoliko dana? S obzirom na to da se o toj istrazi priča kao o javnom dobru, kad već ljudima pokazujemo krhotine tog drona, da vidimo kakav je stvaran forenzički i hemijski nalaz uzoraka koji su izuzeti'', rekao je Milanović.

Vojna letjelica pala je u Zagrebu prije gotovo dvije sedmice, a premijer je u petak rekao kako imaju pouzdane i provjerene informacije da je letjelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da je najvjerovatnije riječ bila o avio-bombi koja je eksplodirala u tlu.

U Ministarstvu odbrane susjedne zemlje od svojih tvrdnji da je letjelica nosila bombu i bila opremljena eksplozivom - ne odustaju. Potkrepljuju to pričom o različitim fragmentima i dokazima do kojih je došla vojna policija u istrazi.

U NATO-u nisu imali takve podatke, piše Dnevnik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije