Oglasili se i Rumuni o padu letjelice u Zagrebu: "Nismo imali vremena..."

0
Radiosarajevo.ba
Oglasili se i Rumuni o padu letjelice u Zagrebu: "Nismo imali vremena..."
Foto: FB / Index / Letjelica pala u Zagreb

Ministarstvo odbrane Rumunije oglasilo se u vezi letjelice koja je sinoć pala u Zagrebu.

"Rumunski sistem vazdušnog osmatranja presreo je u četvrtak, 10. marta, signal aviona na maloj visini, najverovatnije drona, koji je prešao nacionalni vazdušni prostor za veoma kratko vrijeme, manje od tri minuta.

Metalci 1. maja izlaze na ulice Sarajeva: Ovo su njihovi zahtjevi

Metalci 1. maja izlaze na ulice Sarajeva: Ovo su njihovi zahtjevi

Avion je ušao u vazdušni prostor Rumunije oko 23:23 po lokalnom vremenu, došao je iz Ukrajine i napustio nacionalni vazdušni prostor oko 23:26 u pravcu Mađarske", saopšteno je iz Ministarstva.

"Veoma kratko vrijeme u kome je ova letjelica letjela kroz nacionalni vazdušni prostor, velika brzina i mala visina, kao i tadašnji terenski i vremenski uslovi, nisu omogućili korištenje drugih proceduralnih sredstava za dalju identifikaciju letjelice", saopštilo je rumunsko ministarstvo.

Podsjetimo, u Zagrebu se sinoć oko 23 sata začula strašna eksplozija, a ustanovljeno je kako je riječ o letjelici koja je najvjerovatnije doletjela iz Ukrajine, a pala je u zagrebačko naselju Jarun.

Ovu je informaciju zvanično je ranije potvrdio predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije