Preminuo poznati voditelj Jura Gašparac

0
Radiosarajevo.ba
Preminuo poznati voditelj Jura Gašparac
Foto: Printscreen / Jure Gašparac

Jura Gašparac, slavni hrvatski kolekcionar, lovac na antikvitete i poznati voditelj na HRT-u, preminuo je u 55. godini. Umro je nakon duže i teške bolesti.

Publika u regionu upoznala ga je i u emisiji "Lov na antikvitete", dok je na HRT-u bio i voditelj rubrike "Priče od davnina", koja se emitovala u sklopu emisije "Dobro jutro, Hrvatska".

Jurini prijatelji oprostili su se od njega na društvenim mrežama.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Otišao je naš dobri Jura i to baš na Božić... Prijatelju, počivaj u miru Božjem i neka ti je laka hrvatska zemlja koju si toliko volio", oprostio se od Gašparca Đelo Jusić na Facebooku.

Simbolično je što je Jura preminuo baš na Božić po gregorijanskom kalendaru, koji mu je bio omiljeni praznik. Između ostalog, Jura se sakupljao i mnoge čestitke vezane za Božić. Bilo mu je bitno da se antikviteti sačuvaju i vrednuju. U jednom intervjuu je otkrio da je spasao 1.000 prazničnih čestitki.

Otišao je naš dobri Jura i to baš na Božić... Prijatelju, počivaj u miru Božjem i neka ti je laka hrvatska zemlja koju si toliko volio🙏💔

Posted by Đelo Jr Jusić on Monday, December 25, 2023

"Spasio sam 1.000 prazničnih čestitki, u njima su skupljeni sva tuga, nada i ushićenje ljudi iz te ere", govorio je Jura Gašparac, prenosi Jutarnji.

Jura je u emisiji pomagao ljudima, tako što je obilazio njihove tavane i podrume, sajmove antikviteta, gdje je otkrivao koliko je vrijedno njihovo naslijeđe.

Kako prenose hrvatski mediji, bio je glasan, nije se libio da kaže šta misli, pa makar se ne slagao sa ljudima, ali je bio neobičan i izuzetno kvalitetan čovjek, upečatljiv i drag.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije