Preminula zvijezda serije Peaky Blinders

0
Radiosarajevo.ba
Preminula zvijezda serije Peaky Blinders
Foto: Printscreen / Karl Shiels

Irski glumac Karl Shiels, koji je u BBC-jevoj seriji Peaky Blinders 2013. glumio Ryana, preminuo je iznenada u nedjelju u 48. godini, potvrdila je njegova agentica Lisa Richards. Shiels je umro utokom spavanja, a njegove kolege iz irske sapunice 'Fair City' u posljednje su se vrijeme brinuli jer je iznenada znao zaspati na setu usred snimanja.

"Šokirani smo i ražalošćeni spoznajom o iznenadnoj smrti našega klijenta i prijatelja Karla Shielsa. Bio je jedinstven i talentiran, istovremeno žestok, vedar, zabavan, oštrouman, otvoren i snažan kao glumac, redatelj i ravnatelj pozorišta 'Theatre Upstairs'.

Tamo je bio mentor i velika podrška mladim piscima i redateljima, kao i u svojoj prethodnoj vlastitoj kompaniji Semper Fi'", rekla je Richards za irsku televiziju RTE. Dodala je kako su njihova srca slomljena.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

"Naše misli su danas uz njegovu partnericu Lauru i porodicu, njegovu djecu, njihovu majku Dearbhl i njegove brojne bliske prijatelje", rekla je Lisa. 

Karl je u posljednje vrijeme radio kao umjetnički ravnatelj pozorišta Theatre Upstairs u Dublinu, kojeg je osnovao s partnericom Laurom Honan, ali je skupina prestala djelovati u martu ove godine, pišu 24Sata.

Osim po ulozi u seriji Peaky Blinders, gledatelji će Shielsa pamtiti po ulogama u hit serijama kao što su Foyleov rat, Into the Badlands, The Tudors i Doctors. U filmu Batman Begins pojavio se 2005.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije