Preminuo Muamer Zukorlić

15
Radiosarajevo.ba
Preminuo Muamer Zukorlić
Foto: Sandžak Press / Muamer Zukorlić

Muamer ef. Zukorlić, bivši predsjednik i glavni muftija Mešihata Islamske zajednice u Srbiji preminuo je.

Ovu informaciju potvrdio je na svom Facebook profilu novinar Mirnes Kovač.

"Na Ahiret je preselio Muamer ef. Zukorlić. Vijest mi je potvrdio muftija Mevlud Dudic koji je u povratku iz Graca prema Novom Pazaru. Molim Svevišnjeg da se smiluje Muamer ef., a njegovoj porodici podari sabur", napisao je Kovač.

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Željezničar i dalje u zoni ispadanja: Posušje s igračem manje do nova tri boda

Zukorlić je rođen je 15. februara 1970. u selu Orlje kod Tutina, gdje je i odrastao sa roditeljima i dva mlađa brata.

Osnovnu školu završio je u rodnom mjestu. Srednju medresu „Gazi husrev-beg“ u Sarajevu. Jednogodišnji vojni rok odslužio je u Gospiću i na Svetom roku u Hrvatskoj. Studije filozofije šerijatskog prava (Usuli fikh) okončao je na islamskom univerzitetu „El-Emir Abdel-Kadir“ u Konstantini, Alžir. Postdiplomske studije iz oblasti egzegeze Kur'ana (Tefsir) okončao na univerzitetu „El-Džinan“ u Tripoliju, Libanon.

Prvi dekan Islamske pedagoške akademije, koja prerasta u Fakultet za islamske studije 2001. Prvi rektor Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru od njegovog osnivanja 2002. Do 2008. predsjednik Internacionalnog univerziteta od 2008. Prvi glavni i odgovorni urednik islamskog magazina „Glas islama“ 1997.

Uspješno je vodio Islamsku zajednicu punih devetnaest godina. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije