Preminula je velika glumica Vera Zima

0
Radiosarajevo.ba
Preminula je velika glumica Vera Zima
Foto: Facebook / Vera Zima

Vera Zima, zagrebačka glumica koja je ostvarila brojne filmske, kazališne i televizijske uloge, preminula je u subotu u Zagrebu u 68. godini života, prenijeli su mediji.

Vera Zima rodom je iz Metkovića. Akademiju dramskih umjetnosti upisala je s 18 godina u Zagrebu. Tada je bila jedna od samo četvero kandidata koji su primljeni na Akademiju, a prijavilo ih se 140.

Na Akademiji je diplomirala 1976. godine. Godinu dana kasnije zapažena je u filmu Mećava redatelja Antuna Vrdoljaka. U Mećavi kojem je glumila s Ivom Gregurevićem, Vinkom Kraljevićem, Slobodanom Perovićem i Fabijanom Šovagovićem...

Među brojnim ulogama i likovima koje je utjelovila, Zima će ostati upamćena i kao Ruža Kosmički iz omiljene serije ''Odmori se, zaslužio si'', prisjeća se Dnevnik.hr.

Brojni kolege opraštaju se od velike glumice. '

"Adio Vera Zima, neponovljiva. Sada je kompletna podjela nezaboravne predstave 'Čaruga' na nebeskoj sceni, blago anđelima", napisala je na Facebooku kazališna redateljica Snježana Banović.

Dirljivu poruku napisala je i glumica Dora Lipovčan koja se prisjetila da je Zima bila jedna od prvih partnerica pred kamerom.

"Naučila me tad brdo trikova koje koristim i danas, a kasnije sam imala sreću još puno vremena provesti s njom po setovima... Ako si imao nju u ekipi znao si da nemaš šanse imati loš dan, čak i ako ga ona ima, nitko to nikad nije osjetio.

Živjela je da uveseljava i pomiruje suprotstavljene energije oko sebe... Falit će jako, jako... Sretno putuj, draga, i hvala ti na svakom osmijehu podrške koje si tako nesebično dijelila baš onda kad je trebalo", napisala je Lipovčan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije