Preminula hrvatska blogerica i model Adela Klobučar (28)

1
Radiosarajevo.ba
Preminula hrvatska blogerica i model Adela Klobučar (28)
Instagram / Adela Klobučar (28)

Hrvatska blogerica i model Adela Klobučar preminula je od karcinoma dojke, objavio je Story.

Adela je imala 28 godina, a rak joj je dijagnosticiran neposredno nakon 27. rođendana.

"Za dijagnozu sam saznala prije pet mjeseci, neposredno nakon 27. rođendana. Krajem ljeta primijetila sam kvržicu u dojci za koju se nakon ultrazvuka i punkcije ispostavilo da se radi o zloćudnom karcinomu dojke. Vrlo brzo nakon uspostavljanja dijagnoze počele su i kemoterapije, njih ukupno šesnaest. Trenutno mi je preostalo primiti još šest kemoterapija, što znači da je dobar dio ovog dijela liječenja iza mene. Na sreću ih odlično podnosim iako su prisutne brojne nuspojave koje su jednostavno neizbježne prilikom primjene ovakvih lijekova. Fokusirana sam na zdravlje pa svi izazovi lakše i brže prođu", rekla je Adela u intervjuu za Story.

"Rekla bih im da nije ni moguće ni humano da to sve jedno tijelo i um izdrži u 365 dana... i nije. Ali ljudski duh je nesalomljiv. Ne znam kako vi, ali ja znam tko je zaslužio naj*ebeniji život... E pa živote, tu sam. 2020. bila si teška, ali vraški dobro sam te iznijela na leđima. Mogu ja još, al za prvih 28 godina života pliiiiiiz STOP! Nisam ja baš žena od čelika...", napisala je Adela u svojoj posljednjoj objavi na Instagramu.

Od mlade blogerice na Instagramu se opraštaju brojni prijatelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije