Premijer Hrvatske upravo saopćio: "Zbog novog soja virusa ukidamo letove iz Britanije"

0
Radiosarajevo.ba
Premijer Hrvatske upravo saopćio: "Zbog novog soja virusa ukidamo letove iz Britanije"
Foto: EPA-EFE / Andrej Plenković

Premijer Hrvatske Andrej Plenković upravo je na Twitteru objavio da i nama susjedna zemlja ukida letove iz Velike Britanije za Hrvatsku, zbog novog soja koronavirusa.

Plenković je napisao:

"S obzirom na nova saznanja o bržem intenzitetu širenja #COVID19 u Ujedinjenoj Kraljevini, Hrvatska će iz mjere opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz UK-a na 48 sati, dok se ne preciziraju informacije o mogućem novom soju virusa. Prioritet je zaštita zdravlja građana”.

Prije Hrvatske isto su napravile Nizozemska, Italija, Francuska, Njemačka, Austrija…

Za novi soj koronavirusa koji se počeo širiti Velikom Britanijom jučer je tamošnji premijer potvrdio da je 70 posto više zarazan od originala.

Britanija je potom rapidno uvele još strože mjere na područjima gdje je najveća koncentracija nove verzije, a vijest je doslovno proletjela svijetom.

Otada stižu vijesti o zemljama koje su zabranile letove i vlakove iz UK-a, tamošnji ministar zdravstva dramatično izjavljuje da je virus “izvan kontrole”.

Europski šefovi održali su telefonski sastanak o daljnjim koracima. Više detalja možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije