Predsjednik Saveza Srba iz regiona: Čuvati RS kao najveće dostignuće

Srna
Predsjednik Saveza Srba iz regiona: Čuvati RS kao najveće dostignuće
/ Miodrag Linta (Foto: Medija centar Beograd)
Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju, sveštenstvu i svim vjernicima poručivši da treba čuvati Republiku Srpsku kao najveće dostignuće Srba zapadno od Drine.

Linta je naveo da nikada ne treba zaboraviti genocid NDH nad Srbima kao ni etničko čišćenje Srba '90-ih godina prošlog vijeka i da se uvijek treba sjećati stradalih i nestalih. 

"Treba da pomognemo opstanak preostalih Srba na području današnje Hrvatske, Federacije BiH i Kosova i Metohije, da pomognemo opstanak Srba u Crnoj Gori i drugim državama regiona", dodao je Linta. 

On je naveo da treba biti uporan u borbi za povratak oduzetih imovinskih, stečenih, statusnih i brojnih drugih prava stotina hiljada protjeranih Srba i drugih oštećenih građana. 

"Želim vam da praznične dane provedete u miru, ljubavi, radosti i zdravlju uz pozdrav Hristos Vaskrse, Vaistinu Vaskrse", naveo je Linta u čestitki.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije