Poznato šta će biti sa ljekarima koji vam savjetuju da se ne vakcinišete

2
Radiosarajevo.ba
Poznato šta će biti sa ljekarima koji vam savjetuju da se ne vakcinišete
Foto: agencije / Ministar zdravstva Srbije kategoričan

Kako je ministar zdravlja Republike Srbije, Zlatibor Lončar, rekao danas, ubuduće kada vam ljekar kaže da ne treba da se vakcinišete, Ljekarska komora Srbije će pokrenuti proces zbog ugrožavanja javnog zdravlja, piše Telegraf.

"Juče sam imao sastanak sa direktorima i predstavnicima Srpskog ljekarskog društva, sad posle ovoga nastavljam sa tim sastankom. Dogovorili smo se već da ubuduće kada vam neki doktor kaže da ne treba da se vakcinišete, Ljekarska komora Srbije će pokrenuti proces, pokrenuće prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi. Ići će se na Sud časti, koji ima Ljekarska komora Srbije, dakle, najverovatnije ćete izgubiti licencu. Podržavam tu odluku, ona je neminovna", rekao je ministar Lončar.

On je dodao i ako ljekar ne bude želio da potpiše ono što je umjesno rekao pacijentu, odnosno savjetovao mu da se ne vakciniše, zbog toga će najvjerovatnije danas biti pušten u rad broj telefon na koji će građani moći da prijave takve ljekare.

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Dali su živote za odbranu Sarajeva: Godišnjica pogibije heroja Safeta Hadžica i saboraca

Ministar je kazao i da smatra da ćemo mi prije ili kasnije uvesti COVID propusnice.

"Zaražene djece ima dosta i taj broj raste iz minuta u minut", poručio je danas Lončar i dodao da trenutno nema ni porodice ni škole gdje neko dijete nije pozitivno na COVID.

Lončar je rekao da djeca bolje podnose infekciju i imaju nešto blaže kliničke slike, ali istakao je da su mlađi takođe prenosioci i mogu da prenesu zarazu starijima.

Ministar je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je najkritičnije u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, gdje, kako kaže, ne padaju brojevi novoobolelih.

"Računajte da je svuda kritično. Imamo problem na nivou cijele Srbije", rekao je Lončar ispred Univerzitetske dječije klinike "Tiršova".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije