Zlatibor Lončar: Mi vama vakcine, a vi se sami organizujte...

4
Radiosarajevo.ba
Zlatibor Lončar: Mi vama vakcine, a vi se sami organizujte...
Agencije / Zlatibor Lončar

Ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar, koji je danas uručio donaciju Srbije od 10.000 doza vakcina AstraZeneca premijeru Kantona Sarajevo Edinu Forti, kazao je da ga veoma raduje da je KS iskazao spremnost za masovnu vakcinaciju.

Kako je u obraćanju medijima nakon primopredaje vakcina rekao Lončar, ono u što su svi sigurni je da virus ne poznaje granice i da je zajednički stav predsjednika, Vlade i građana srbije da se komšijama mora pomoći.

"Svjesni smo da sami ne možemo pobjediti pandemiju koronavirusa. Mi u Srbiji ne možemo biti zadovoljni ako smo se mi vakcinisali, a naše komšije i prijatelji nisu", kazao je Lončar.

Na novinarsko pitanje hoće li Vlada Srbije nastaviti sa vakcinacijom građana Bosne i Hercegovine i u narednom periodu, Lončar je odgovorio da je to velik pritisak na medicinske radnike u Srbiji.

"Mislim da je ovako jednostavnije riješenje. Mi vama pošaljemo vakcine, a vi se sami organizirate. Drago mi je da ste spremni za masovnu vakcinaciju", kazao je, između ostalog, u svom obraćanju Lončar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije