Poznati novinar se 34 godine bori s neizlječivom bolešću: Bahati ste i oholi

0
Radiosarajevo.ba
Poznati novinar se 34 godine bori s neizlječivom bolešću: Bahati ste i oholi
Facebook / Denis Latin

Poznati novinar, urednik i voditelj iz Hrvatske, najpoznatiji kao autor nekadašnje HTV-ove političke razgovorne emisije “Latinica” Denis Latin (54) na svom Facebook profilu objavio je status o svojoj borbi s Chronovom bolesti.

Radi se o hroničnoj upalnoj bolesti probavnog sistema, koju Latin ima od 1986. godine. Latin je u statusu osudio ljude kojima je teško pridržavati se osnovnih epidemioloških mjera koje uključuju pranje ruku, maske i držanje socijalne distance. 

"Još 1986. obolio sam od nezarazne kronične Chronove bolesti koja je neizlječiva. Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći. Nikad se nikome nisam žalio zbog toga. Samo sam se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mi propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe", napisao je Latin.

U bolnici je tokom 34 godine, ukupno proveo barem godinu dana, ako ne i više. 

"Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog tko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se netko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari. Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi", zaključio je Latin na Facebooku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije