Visoko plasirana i BiH: Zemlja s kojom graničimo najpogođenija koronom u Evropi

0
Radiosarajevo.ba
Visoko plasirana i BiH: Zemlja s kojom graničimo najpogođenija koronom u Evropi

Crna Gora ima najveći broj zaraženih u Evropi na 100.000 stanovnika od početka pandemije koronavirusa, podaci su europskih statističkih centara. Prema podacima europskih statističkih centara, Crna Gora ima stopu od 2.385,15 registrovanih slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika, prenose podgoričke Vijesti.

Na drugom mjestu je Armenija, na trećem Španija, a lose stoje i ostale zemlje iz regiona. Prema podacima objavljenim 16. oktobra, Sjeverna Makedonija je po broju do sada inficiranih na 100.000 stanovnika na 11. mestu, Bosna i Hercegovina na 14, Albanija na 27, a Hrvatska na 28. mjestu. Slijedi Slovenija, dok je Srbija na 30. poziciji sa 509,12 inficiranih na 100.000 stanovnika.

Kada je riječ o stopi obolijevanja u posljednjih sedam dana, najveći broj inficiranih na 100.000 stanovnika zabilježen je u Andori, pa u Češkoj, zatim Belgiji i Nizozemskoj, dok je Crna Gora na petom mjestu.

Podsjetimo, Crna Gora je bila "corona free" destinacija puna 42 dana, a virus je ponovo registriran sredinom juna. Nadležni tokom ljeta nisu donosili restriktivnije mjere, osim u julu, kada je zbog povećane lokalne transmisije virusa u pojedinim opštinama na sjeveru zemlje zabranjen rad ugostiteljskih objekata, odlazak u tuđa domaćinstva ili ograničen boravak više od dvije osobe zajedno na otvorenom...

Nakon parlamentarnih izbora, održanih 30. augusta, drastično je rastao broj inficiranih, usljed masovnih okupljanja pristalica dotadašnje opozicije i vlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije