! / Poznanica oca koji je ubio troje djece: Samo je njegova jedna poruka bila iskrena

27. 09. 2021. u 11:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Dan nakon stravičnog otkrića tri beživotna tijela u zagrebačkim je Mlinovima urbanu vilu, u kojoj je Harald Kopitz ubio mališane, čuvala policija.

Uz zidić ulaza uz ograđeno dvorište neko je zapalio lampione. Budući da su vidljivi prolaznicima s ceste, pješaci se zaustavljaju, pomole i potom s tugom u očima pogledaju prema drugom spratu vile gdje su tragično ubijena djeca.

"Policija je tu bila cijelu noć. Iznosili su stalno neke stvari. Valjda su sve to prikupljeni dokazi. Iskreno, mi i dalje ne možemo vjerovati da te dječice više nema i da njihove glasove i smijeh s terase više nikada nećemo čuti. Da je u tom čovjeku bilo očinske ljubavi, ne bi bio u stanju počiniti ovakav zločin", rekla nam je jedna od komšinica za Jutarnji list.

Kopitzova poznanica, ipak, kaže kako je "jedina iskrena poruka koju je Kopitz napisao bila njegova posljednja. Ona je sve zgrozila".

"Svi statusi i fotografije koje je objavljivao do petka navečer nisu bili iskrene prirode. Stalo mu je bilo stalo do pozitivnog imidža, pogotovo da se vidi koliko ljubavi gaji prema djeci i da je dobar otac. Namještao je djecu kako bi zajedničke fotografije bile prekrasne i slao nam ih je okolo, a djeca su ga istinski voljela jer ih je očito vješto obmanjivao", rekla je ona.

Podsjetimo, 11 minuta poslije ponoći u subotu Kopitz je na Facebooku objavio najavu zločina koji ukazuje na samoubistvoo jer je ostao bez djevojke i novca te da mu ni njegova braća masoni nisu pomogli, iako im se obraćao za pomoć.

Zbog toga se 50-ak minuta poslije na noge diglo nekoliko njegovih prijatelja i austrijska ambasada koja je i dalje na raspolaganju Kopitzu kao njihovu državljaninu.

Ubrzo su uslijedili pozivi policiji čiji su se zaposlenici zaputili do Mlinova, niti ne pomišljajući da ih čekaju jezivi prizori i neopisiva količina tuge. Kopitzov život spašen je u posljednji čas jer su ga zatekli malaksalog od tableta kojih se nagutao.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA