Poznanica oca koji je ubio troje djece: Samo je njegova jedna poruka bila iskrena

0
Radiosarajevo.ba
Poznanica oca koji je ubio troje djece: Samo je njegova jedna poruka bila iskrena
Facebook / Harald Kopitz je Austrijanac

Dan nakon stravičnog otkrića tri beživotna tijela u zagrebačkim je Mlinovima urbanu vilu, u kojoj je Harald Kopitz ubio mališane, čuvala policija.

Uz zidić ulaza uz ograđeno dvorište neko je zapalio lampione. Budući da su vidljivi prolaznicima s ceste, pješaci se zaustavljaju, pomole i potom s tugom u očima pogledaju prema drugom spratu vile gdje su tragično ubijena djeca.

"Policija je tu bila cijelu noć. Iznosili su stalno neke stvari. Valjda su sve to prikupljeni dokazi. Iskreno, mi i dalje ne možemo vjerovati da te dječice više nema i da njihove glasove i smijeh s terase više nikada nećemo čuti. Da je u tom čovjeku bilo očinske ljubavi, ne bi bio u stanju počiniti ovakav zločin", rekla nam je jedna od komšinica za Jutarnji list.

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Pljusak u Sarajevu iznenadio građane: Pogledajte prizore sa ulica glavnog grada BiH

Kopitzova poznanica, ipak, kaže kako je "jedina iskrena poruka koju je Kopitz napisao bila njegova posljednja. Ona je sve zgrozila".

"Svi statusi i fotografije koje je objavljivao do petka navečer nisu bili iskrene prirode. Stalo mu je bilo stalo do pozitivnog imidža, pogotovo da se vidi koliko ljubavi gaji prema djeci i da je dobar otac. Namještao je djecu kako bi zajedničke fotografije bile prekrasne i slao nam ih je okolo, a djeca su ga istinski voljela jer ih je očito vješto obmanjivao", rekla je ona.

Podsjetimo, 11 minuta poslije ponoći u subotu Kopitz je na Facebooku objavio najavu zločina koji ukazuje na samoubistvoo jer je ostao bez djevojke i novca te da mu ni njegova braća masoni nisu pomogli, iako im se obraćao za pomoć.

Zbog toga se 50-ak minuta poslije na noge diglo nekoliko njegovih prijatelja i austrijska ambasada koja je i dalje na raspolaganju Kopitzu kao njihovu državljaninu.

Ubrzo su uslijedili pozivi policiji čiji su se zaposlenici zaputili do Mlinova, niti ne pomišljajući da ih čekaju jezivi prizori i neopisiva količina tuge. Kopitzov život spašen je u posljednji čas jer su ga zatekli malaksalog od tableta kojih se nagutao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije