Detalji / Ubica iz Zagreba još nije rekao ni riječ, uskoro izlazi iz bolnice

26. 09. 2021. u 22:16:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Obdukcija nije dala odgovor na ključno pitanje o smrti troje djece, sedmogodišnjih blizanaca i četverogodišnjeg dječaka, koje je u noći na subotu u Zagrebu ubio njihov otac Harald Kopitz.

Istražitelji, koji su prvo vjerovali kako su djeca ubijena tako da ih je otac ugušio, sve su skloniji verziji da je ključno za smrt bilo trovanje, vjerojatno tabletama, prenosi portal Index.hr.

Ali, na tijelima troje ubijene djece nađene su povrede od gušenja pa istražitelji sumnjaju kako je otac djecu i otrovao i gušio. Moguće je i da je kod neke od djece smrt nastupila trovanjem, a kod neke gušenjem.

Sve bi to trebalo utvrditi toksikološko vještačenje nesretne djece koje je zatraženo.

Osim pitanja što je bio neposredni uzrok smrti djece, istražitelji će u danima koji slijede tragati za odgovorima na pitanja što je počinitelja nagnalo na ovakav zločin, je li sve planirao, ali i je li bio pod uticajem sredstava koja bi utjecala na njegovo rasuđivanje.

Ubica Harald Kopitz je u međuvremenu i dalje na bolničkom liječenju i tek treba biti ispitan.

"Pacijent je smješten na jedinici intenzivne skrbi i pod konstantnim je nadzorom policije. Nije životno ugrožen, sve životne funkcije pacijenta su stabilne, i dalje je pri svijesti", naveo je direktor KBC-a Sestre milosrdnice, dr. Davor Vagić u kratkom saopćenju medijima.

Dodao je da se otpuštanje 56-godišnjeg pacijenta iz bolnice očekuje u sljedeća dva dana.

Svoj iskaz otac ubojica policajcima još nije dao. Od trenutka buđenja do danas u bolnici nije progovorio ni riječi, piše RTL. Službeno još nije uhapšen.

"Onog trenutka kad liječnici procijene da je njegovo psihološko stanje zadovoljavajuće, da on može pratiti tijek postupka odnosno da je procesno i raspravno sposoban, on će biti predan pritvorskom nadzorniku koji će zasigurno predložiti sucu istrage određivanje istražnog zatvora", objasnio je advokat Krešimir Škarica.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA