Potresna oproštajna poruka bivšeg agenta: "Radite u interesu Crne Gore, oprostite mi..."

0
Radiosarajevo.ba
Potresna oproštajna poruka bivšeg agenta: "Radite u interesu Crne Gore, oprostite mi..."
Printscreen / Obraćanje Luke Bulatovića

Bivši šef sektora Agencija za nacionalnu sigurnost Crne Gore Luka Bulatović, koji je prije pet dana pronađen mrtav u iznajmljenom stanu, ostavio je oproštajnu video poruku crnogorskoj javnosti koja je emitovana sinoć u Dnevniku Televizije Crne Gore.

Kako su naveli iz RTV Crne Gore snimak im je dostavila porodica, a poruku Bulatovića prenosimo integralno:

"Poštovani građani Crne Gore, prije svega, uvažene i poštovane kolege Agencije za nacionalnu bezbjednost, Uprave policije, Specijalnog državnog tužilaštva.

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Ne propustite: Baletni triptih 'Infinitas' na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Večeras sam se odlučio da uradim ono što sam cijelog svog života osuđivao.

Večeras sam se odlučio da napravim korak koji nije ništa drugo nego kukavičluk, bježanje, ali je sa moje večerašnje tačke gledišta osjećaj odgovornosti prema onome što se zove profesionalna čast i pripadnost Agenciji za nacionalnu bezbjednost.

U prethodnom periodu moja obaveza je bila da znam. To što pojedine stvari nijesam znao, a dešavale su se, pribojavao se jesam, nije opravdanje, jer sam na taj način ugrozio i svoje ljude sa kojima sam radio, svoje prijatelje sa kojima sam radio i sarađivao iz Agencije i drugih državnih organa, a prije svega svoju prorodicu.

Ovo je večeras moja odluka, u znak izvinjenja svima njima, i u znak da zbog činjenja ili nečinjena osjećam ogromnu sramotu i stid sa kojom dalje ne mogu da se nosim.

Pozivam vas sve koji ovo vidite, ili ne vidite, kako god da se desi, da nastavite da živite i radite u interesu Crne Gore, Crne Gore koju smo stvarali, branili najbolje što smo umjeli.

Skoro 30 godina svog života i rada profesionalnog sam svaki svoj korak napravio u najdubljem ljudskom uvjerenju da radim u skladu sa Ustavom i zakonom, u najboljem interesu građana, u najboljem interesu svojih kolega, u najboljem interesu svoje porodice.

Danas vidim da to nije bilo tako. Danas samo zbog toga postiđen. Danas zbog toga činim ovaj korak na koji nimalo nijesam ponosan, za koje sve one koji su me smatrali prijateljem, sve one koji su me smatrali neprijateljem, molim da mi oproste.

Pozivam vas sve da zaboravite na ovo ludilo koje se dešava zadnjih dana, zadnjih mjeseci, da se dogovorite da ova zemlja koja je beskrajno lijepa i koju beskrajno volim, svakim atomom svog života sam živio za njen prosperitet, sigurnost i bezbjednost, nastavi da živi, da u njoj i moja i vaša djece, i djeca njihove djece, i buduća pokoljenja uspješno i napredno žive.

Molim vas, dragi prijatelji, oprostite mi.

Neka je vječna Crna Gora", kazao je Bulatović u oproštajnoj poruci koju je emitirala RTV Crne Gore. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije