FBI agent analizirao ponašanje Aleksandra Vučića

0
Radiosarajevo.ba
FBI agent analizirao ponašanje Aleksandra Vučića
Print Screen / Reakcija vučića na pitanje novinarke...

Joe Navarro, nekadašnji FBI agent i ekspert za neverbalnu komunikaciju, nastavio je da na Tviteru analizira predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji prilikom svog obraćanja javnosti pravi grimase, stišće ruke, uzdiše i koristi se mnogim drugim neverbalnim načinima komunikacije.

Nakon što je na Twitteru objavio video Vučića koji se na nedavnoj konferenciji za medije grči od nelagodnosti kada čuje glas novinarke N1 Žakline Tatalović, te ga je u tvitu opisao kao „školski primjer nelagodnog ponašanja“, nastavio je sa analizom i drugih video klipova s Vučićević press konferencija.

Nadovezao se na tvit Žakline Tatalović, te je opisao vojnika koji stoji pored Vučića, a koji, kako kaže, pokušava da skrene pažnju s predsjednikovog govora.

"Gledajte vojnika koji nosi beretku s desne strane, imajte na umu kako se oči okreću naprijed-nazad, a grudni koš se izdvaja kad se ubrza govor. Skreće pažnju s govornika i pokazuje svoju zabrinutost", napisao je Navaro.

Konferencija za medije koja se vidi na snimku održana je u kasarni u Pančevu, samo nekoliko dana posle hapšenja Belivuka, u februaru ove godine. Svi novinaru su stajali s Vučićeve lijeve strane, što objašnjava i pogled vojnika. Vučić ne gleda u Žaklinu Tatalović koja prva postavlja pitanje o Belivukovom hapšenju, već okreće glavu ka stepeništu, s druge strane.

Joe Navarro je dvadeset pet godina radio za FBI kao specijalni agent za procjenu ponašanja i kontrašpijunažu. Danas je jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za neverbalnu komunikaciju i savetnik najvećih multinacionalnih kompanija. Vanredni je profesor na Univerzitetu St. Leo a često drži predavanja i na Harvardskoj poslovnoj školi.

Napisao je trinaest knjiga. Šta nam svako tijelo govori njegovo je najpoznatije djelo, prevedeno na dvadeset devet jezika, podsjeća Nova.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije