Potresna ispovijest oca djevojčice koja je išla u odjeljenje s ubicom: 'Ubio je dvije kolegice...'

4
Radiosarajevo.ba
Potresna ispovijest oca djevojčice koja je išla u odjeljenje s ubicom: 'Ubio je dvije kolegice...'
Foto: Blic / Milan Milošević

Otac djevojčice koja je istrčala iz učionice tokom pucnjave kaže da mu je ona prenijela da je u pitanju njihov školski drug, inače odličan učenik, koji je ušao u učionicu sa hladnim izrazom lica i pucao.

Kako je rekao, kada je došao ispred škole bilo je puno policije, vidio je psihologa, nastavnika.

"Izlazio sam iz kuće, išao sam do banke, prošao sam pored škole i vidio sam puno policije. Bilo je oko 10 do 9, vidio sam sve zaposlene ispred i svi su bili u šoku. Rečeno mi je bilo da je upucana nastavnica historije. Pitao sam se gdje mi je dijete. Vratio sam se nazad da pogledam raspored časova i vidio sam da mi je dijete u tom momentu na času istorije.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Zvao sam suprugu, izašao sam opet napolje. Vidio sam u školi da čuvar leži ispod stola na ulazu u školu. Pitao sam odmah šta se dešava, gdje mi je dijete, niko nije znao ništa da mi kaže",  ispričao je Milan Milošević, otac djevojčice koja je uspjela da pobjegne iz učionice.

Prema njegovim riječima, agonija je trajala sve dok nije saznao da će njegova kćerkica zvala majku.

"Saznao sam kasnije da mi je dijete na Cvjetnom trgu, da se javila majci. Ona je bila u učionici gdje se dogodila pucnjava, prvo je pucao u nastavnicu a potom i u učenike koji su bili ispod stolova. Moje dijete je istrčalo napolje. U šoku smo, van sebe smo svi. Saznao sam ispred škole, jedna djevojčica je imala potpuno krvavu majicu, a vidjela je druge dvije djevojčice kako leže krvave, klonule glave preko klupe.

Za tog dječaka kažu da je bio miran i dobar učenik, vjerovatno dječak nije bio uračunljiv. Nastavnici su u šoku da je to mogao da uradi", ispričao je otac Milan Milošević.

Maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Više o masakru u beogradskoj školi čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije