Potraga za hrvatskim kapetanom: Uočena splav na Atlantiku, brodovi promijenili smjer

Radiosarajevo.ba
Potraga za hrvatskim kapetanom: Uočena splav na Atlantiku, brodovi promijenili smjer
Foto: Jutarnji.hr / Dino Miškić i Bourbon Rhode

Za hrvatskim kapetanom Dinom Miškićem nastavljena je velika potraga.

Kako javčljaju hrvatski mediji, postoje pouzdane informacije da je uočeno nešto na području havarije broda Bourbon Rhode i da su brodovi upućeni prema toj lokaciji.

Potraga za nestalim hrvatskim kapetanom na Atlantiku: Uočene signalne rakete

Kompanija Bourbon potvrdila je Marijani Miškić, supruzi nestalog hrvatskog kapetana Dina da su signalne rakete uočene u noći s nedjelje na ponedjeljak na području potrage za nestalih sedam članova posade potonulog Bourbon Rhodea, piše Slobodna Dalmacija. "Čekamo informaciju i molimo Boga da će ih naći.

"Direktorica European Maritime Safety Agency Maja Markovčić Kostelac potvrdila je da su satelitski snimci analizirani i potvrdili su da postoje tragovi i da postoji nešto u tom sektoru koji je nešto sjevernije od pozicije gdje se vrši pretraga", pojasnio je Vladimir Svalina, pomoćnik glavnog sekretarasindikata pomoraca za N1.

"Brodovi su usmjereni tamo i postoji visoka vjerojatnost da je tamo nešto zbilja uočeno, ne možemo potvrditi što je točno, ne možemo spekulirati, možemo se naravno nadati da je to upravo splav s preživjelim članovima posade", rekao nam je u poslijepodnevnim satima u srijedu.

U 18 sati predsjednik udruženja kapetana Hrvatske Branko Skorić bio je gost Dnevnika u ime Sindikata pomoraca.

"Ja sam dobio informaciju od Sindikata pomoraca da se na udaljenosti od otprilike 65 nautičkih milja od mjesta potonuća nalazi neidetificirani objekt i da svi brodovi idu u tom smjeru. To vam je otprilike kao udaljenost od Šibenika do Paga", rekao je Skorić.

Podsjetimo, Tegljač Bourbon Rhode potonuo je 26. septembra u Atlantiku, 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea.

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon sedam dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca.

Na brodu ih je bilo ukupno 14, uključujući kapetana Dinu Miškića koji nije pronađen.

Uz Miškića, na brodu su bili ukrajinski te po jedan ruski, južnoafrički i filipinski član posade.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije