Apsurd: Posadila cvijeće na mjestu gdje je bilo smeće, sad mora platiti kaznu

Radiosarajevo.ba
Apsurd: Posadila cvijeće na mjestu gdje je bilo smeće, sad mora platiti kaznu
Foto: Facebook / Problem zbog cvijeća u Zagrebu

Martina Živković iz Zagreba, inače vlasnica firme Torte i to, prijavljena je jer je zajedno s prijateljem Borisom Novkovićem ukrasila dio javne površine u Preradovićevoj ulici.

Anonimno ju je prijavio neko od komšija zbog sadnje cvijeća na javnoj zelenoj površini, te je od zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje dobila poziv na očitovanje na prijavu, piše 24sata.hr.

Mjesto na kojem je posadila cvijeće ranije je služilo kao prostor za kante za smeće, hemijske WC-e i ostavljanje glomaznog otpada.

Iako ogorčena, Živković je rekla da će ipak platiti kaznu. Maknut će i cvijeće.

"Uz nevjericu da tako nešto može nekome smetati, ne vjerujem niti da je jedna institucija išla po tome postupati, trošiti novce na papir i poštarinu. Da li se postupa po zdravom razumu ili se zaista regira na svaku anonimnu prijavu?

U razrušenom gradu, mjesec dana nakon potresa, s užitkom i od srca smo Boris i ja odlučili pokloniti Gradu i građanima jedan mali kutak optimizma, unijeti malo života, podignuti raspoloženje... Ljudi koji su prolazili bili su inspirirani time, slikali su nas, govorili da će i oni napraviti isto čim prođe corona", između ostalog je navela u objavi na svojoj Facebook stranici.

Objavila je i fotografije kako je izgledalo prije i poslije sadnje cvijeća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije