SAD: Dječak (16) dobio epileptični napad - policija došla da ga uhapsi

Radiosarajevo.ba
SAD: Dječak (16) dobio epileptični napad - policija došla da ga uhapsi
PrtScr / Užas u SAD-u

Tinejdžer (16) koji je imao epileptični napad zamalo je uhapšen, kada su američke hitne službe, koje možete dobiti pozivom na broj 911, umjesto ekipe hitne pomoći poslale policiju.

Sve je počelo kada je 16-godišnji dječak u toaletu restorana u Kaliforniji dobio epileptični napad. Njegova majka Lourdes Ponce prišla je dječaku, a kćerku je zamolila da nazove 911. Umjesto hitne pomoći došla je policija, stavila lisice na dječaka i - uhapsila ga...

Na videu koji je objavljen u javnosti, Ponce se čuje kako govori policiji da joj je sin i autističan i ima epilepsiju i molila je da ga ne hapse...

"Stajala sam ispred vrata toaleta i čula sam da je pao. Pokušala sam otvoriti vrata, ali bila su zaključana i onda sam zatražila pomoć od zaposlenika koji su otvorili vrata, ali nismo mogli smiriti mog sina. Zvali smo 911, zvali smo medicinsku pomoć, a ne policiju. Pa nikoga nije povrijedio, imao je napad", rekla je majka poslije za američke medije. 

Iako je pokušala policajcima objasniti šta se dešava, oni je nisu slušali, već su nastavili raditi "svoj posao", pa je dječak dobio i napad panike, počeo povraćati...onda su ga pokušali ubaciti u policijski automobil

"Vidjeli su da mi dijete povraća i umjesto da mu pomognu, oni su ga oborili na zemlju i stavili mu lisice na ruke", priča majka, koja je nekako uspjela policajcima pokazati dokumentaciju koju ima, pa je Hitna pomoć konačno došla i odvela dječaka u bolnicu.

Dječak je bio toliko uznemiren, da su mu ljekari u bolnici jedva dali terapiju. Treba naglasiti da je još uvijek u bolnici i da ljekari ne znaju kad će izaći.

Iz policije su saopćili da istražuju slučaj te da je u toku vještačenje snimaka s kamera koje se nalaze na policajcima - tzv. "body cams".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije