Apsurd na bh. način: Diplomski i magistarski radovi kao "podmetači"

Radiosarajevo.ba
Apsurd na bh. način: Diplomski i magistarski radovi kao "podmetači"
Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba / Diplomski i magistarski radovi kao "podmetači"

Dugi niz godina traje apsurdnost u Bosni i Hercegovini, ali i regiji.

Broj diploma, magistarskih radova i doktorata koji stoje u ladicama je na žalost sve veći, a tome svjedoče i zvanične evidencije o broju nezaposlenih visokobrazovanih osoba u našoj zemlji.

U zgradi u kojoj su smješteni Ekonomski i Tehnološki fakulteti Univerziteta u Tuzli u toku je zamjena dotrajale stolarije, kako bi se studentima omogućili bolji uvjeti za pohađanje nastave.

Kako javlja čitateljica portala Radiosarajevo.ba u toku zamjene stolarije, jedan detalj privukao je posebnu pažnju studenata a to su "podmetači za novu stolariju".

"Apsurd koji se dešava u prostorijama Univerziteta u Tuzli.
To je na Ekonomskom fakultetu u Tuzli, na hodniku fakulteta, gdje su diplomski i magistarski radovi studenata dati radnicima kao podmetač za prozore koje postavljaju na fakultet tokom ove sedmice. Svi studenti su u šoku za šta daju novac, troše svoje znanje, trud i rad", napisala nam je čitateljica (identitet poznat redakciji) i poslala fotografije kao potvrdu:

Diplomski i magistarski radovi kao Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba: Diplomski i magistarski radovi kao "podmetači" 

Nakon ovog incidenta, pokušali smo kontaktirati i Univerzitet u Tuzli, međutim niko nam se nije javio, a pretpostavljamo da je razlog kraj radnog vremena.

Stoga, ostaje nam da sutra pokušamo...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije