Poruke na Sky aplikaciji otkrile vezu Srpske pravoslavne crkve s kriminalnim klanovima

9
Radiosarajevo.ba
Poruke na Sky aplikaciji otkrile vezu Srpske pravoslavne crkve s kriminalnim klanovima
Screenshot / SPC u Crnoj Gori

Vezu između Škaljaraca Rista Mijanovića i SPC držao je Mitar Knežević, rođeni brat Joanikijevog ličnog sekretara i učesnik u ubistvu Ljubiše Mrdaka.

"SKY ECC" aplikacija nije, kao što se pretpostavljalo u početku, kompromitujuća samo za kriminalce širom svijeta, već i za brojne političare, što je kroz pisanje M portala viđeno i na primjeru Crne Gore.

Ono što je svakako neočekivano, "SKY ECC" razotkriva potpuno drugu ravan – veze Srpske pravoslavne crkve sa pripadnicima kriminalnih klanova, ali i njihove zajedničke, prilično zlokobne, planove uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 30. avgusta 2020. godine.

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Dramatično obraćanje Macrona: "Vojni, ekonomski i drugi pritisci mogli bi oslabiti i rascjepkati EU"

Samo jedna iz niza komunikacija koju su Europol i partnerske službe bezbjednosti dešifrovale, a koju M portal ekskluzivno objavljuje, otkriva kako su, iza političkih kulisa, pripadnici kriminalnog klana, sveštena lica i njima bliske osobe provodila tri ljetnja mjeseca u susret izborima.

Akademik Kukić: Mozak operacije velikosrpskog projekta je SPC

Akademik Kukić: Mozak operacije velikosrpskog projekta je SPC

Risto Mijanović sa Cetinja, pripadnik OKG "Škaljari" sa podebelim kriminalnim dosijeom, u periodu od šestog juna 2020. do kraja septembra iste godine poslao je čak 11.315 poruka u "SKY ECC" komunikaciji pod šifrom "4BM573, B40B01W". Službe bezbjednosti su utvrdile da je Mijanović sve poruke razmijenjivao sa Nikolom Dedovićem, rođenim bratom Igora Dedovića, jednog od vođa Škaljarskog klana, koji je ubijen u Atini 19. januara 2020. godine, zajedno sa svojim bliskim saradnikom Stevanom Stamatovićem.

U analizama "SKY ECC" prepiski službe bezbjednosti, između ostalog, bilježe sljedeće:

"1. 24.06.2020. Mijanović informiše Dedovića da mu je crkva (SPC) tražila nabavku 100 komada jurišne puške "AK-47 Kalašnjikov", u cilju organizovanja oružanog otpora (ne precizira se koji događaj zahtjeva oružani otpor - radna pretpostavka - u slučaju nepoželjnog ishoda na predstojećim opštim izborima u Crnoj Gori / ukoliko mirni protesti ne ishoduju poželjnim razvojem događaja).

Mijanović navodi da je dio saznanja pribavio od osobe Knežević Mitar (blisko lice OKG "Škaljari"), a na osnovu činjenice da je brat Knežević Mitra svešteno lice Knežević Ostoja".

Tog 24. juna 2020. godine Risto Mijanović piše Nikoli Dedoviću, između 20 sati i 27 minuta i 21 sat:

Diže se ovaj narod
Brate
Polako...

Više pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije