Porodica zaraženog Hrvata u šoku: 'Majka nije baš dobro...'

Radiosarajevo.ba
Porodica zaraženog Hrvata u šoku: 'Majka nije baš dobro...'
Foto: EPA-EFE / Koronavirus stigao u Hrvatsku

Mladić koji radi u hrvatskoj tehnološkoj kompaniji Ericsson Nikola Tesla s koronavirusom (COVID-19) vratio se iz Milana. Ondje je bio na utakmici Lige prvaka, a nakon toga se pojavio i na poslu. On je prvi Hrvat koji je pozitivan na novi koronavirus.

Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Potvrđen je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, potvrdio je premijer Hrvatske Andrej Plenković nakon sjednice stožera za koronavirus. Podsjećamo, devet pacijenata primljeno je jučer u riječku bolnicu, a šest testova bilo negativno, a sedam sumnjivih slučajeva koji su se testirali preko noći također je negativno na koronavirus.

Ministar zdravstva Vili Beroš više puta je ponovio da 80 posto zaraženih imaju blaži tip bolesti te je prebole. S obzirom na dob oboljelog, spada u grupu od 10 do 39 godina, gdje je prema podacima kineskog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti zabilježeno tek 0,2 posto kobnih slučajeva.

Kontaktirana je majka oboljelog, no gospođa koja se javila predstavila se kao kućna pomoćnica.

Potvrđen drugi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj

Identificiran je drugi slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Zaražen je i brat mladića kojem je jučer dijagnosticiran koronavirus nakon što se vratio iz Milana gdje je s djevojkom bio na utakmici Lige prvaka, javlja Jutarnji list navodeći da im je to potvrdio ministar Beroš.

"Oprostite, no gospođa se ne osjeća dobro i ne može razgovarati", rekla je.

Upitana smo je li loše zbog sina i vijesti da je obolio od koronavirusa, rekla je:

“Da, ma sve vam je jasno. Nemojte zamjeriti, no ja vam ne mogu ništa komentirati”.

Zagrepčanin je u Milanu bio na stadionu San Siro, na utakmici Atalanta - Valencia, jer je navodno veliki navijač španjolske momčadi, u čijoj se trenirci i slikao na svojem profilu na jednoj od društvenih mreža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije