Ponovo buknuo požar iznad Splita: Vatrogasci spašavali deset kuća

Radiosarajevo.ba
Ponovo buknuo požar iznad Splita: Vatrogasci spašavali deset kuća
Nakon što su hrabri vatrogasci uz pomoć brojnih drugih državnih organizacija i građana uspjeli tokom prošle sedmice spasiti Split od velikog požara, na području Rupotina iznad ovog dalmatinskog grada večeras je ponovo izbio požar.

Veliki broj vatrogasnih ekipa upućen je ka požarištu, na kojem plamen konstatno raste, a desetak vozila im je pomoć u tom poslu, prenosi Dalmatinski portal.

U početku, požar je ugrožavao desetak kuća, no zahvaljujući slabljenju vjetra i brzoj reakciji vatrogasci su uspjeli odbraniti te kuće, nakon čega su brzo sanirali druge dijelove požarište linije te iako vatra još uvijek bukti, požar je pod kontrolom.

"Počelo je odmah kraj ceste, uz vjetar se vatra odmah počela širiti prema gore. U blizini su bile dvije tri kuće, a vatrogasci kada su došli prvo im je bilo na pameti kako da njih spase. Nasreću, to su i uspjeli", kazao je jedan od očevidaca koji su primijetili ovaj požar.

Podsjećamo, tokom protekle sedmice, vatrogasci iz Splita, ali i cijele Hrvatske, uz podršku vojske i građana izborili su se protiv požara u kojem su izgorjele brojne kuće, poljoprivredna dobra. Nekoliko ljudi tada je povrijeđeno u požaru koji je snimljen i NASA-inim satelitom, a cijela šteta procijenjena je na više od deset miliona KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije