Politički vrh Hrvatske neće prisustvovati komemoraciji na Bleiburgu

Radiosarajevo.ba
Politički vrh Hrvatske neće prisustvovati komemoraciji na Bleiburgu

Niko iz političkog vrha Hrvatske neće prisustvovati ovogodišnjoj komemoraciji na Bleiburgu koja će biti priređena 18. maja, piše portal 24 sata.

Ove godine neće ni predsjednik ili potpredsjednik Sabora držati govor, čak se i neće pojaviti, što je bio slučaj u posljednje dvije godine.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković iz Hrvatske demokratske zajednice će sutra, 16. maja položiti vijence. U ime Sabora će prisustvovati predsjednik Odbora za izbor imenovanja i upravne poslove Ante Sanader, također iz Hrvatske demokratske zajednice.

Neki saborski zastupnici će prisustvovati komemoraciji, ali će ići u ličnom aranžamanu. Jedan od njih je Josip Đakić koji, kako je kazao, želi odati počast onima koji su ubijeni 1945. godine.

Predsjednica ove susjedne zemlje Kolinda Grabar-Kitarović je već posjetila Bleiburg, dok premijer Andrej Plenković neće prisustvovati zbog predizbornog skupa u Zagrebu povodom izbora za Parlament Europske unije kojem će prisustvovati njemačka kancelarka Angela Merkel, navodi 24 sata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije