BRAVO, IVANA: Gradonačelnica iz Hrvatske očitala lekciju ustašama

Radiosarajevo.ba
BRAVO, IVANA: Gradonačelnica iz Hrvatske očitala lekciju ustašama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL / Ivana Marković

Tračak svjetla u mrkloj tami', 'sada mi je dan ljepši' samo su neki od komentara na vijest koja je osvanula na Facebooku - gradonačelnica Grada Supetra (Brač, Hrvatska) odbila je molbu Počasnog bleiburškog voda za donacijom.

U vrijeme kad Balkanom ponovo "jašu" fašisti i pokušavaju nametnuti svoje lažne i odvratne konstrukcije događaja iz prošlosti, prva žena Supetra Ivana Marković zaslužuje veliki aplauz.

Prva žena Supetra Ivana Marković u odgovoru se obraća predsjedniku Počasnog bleiburškog voda Vici Vukojeviću, predsjedniku Nadzornog odbora Vladimiru Šeksu i glasnogovorniku Boži Vukušiću u kojemu jasno i precizno odgovara zbog čega ne može udovoljiti njihovom opetovanom zahtjevu da razmotri donaciju za njihove projekte.

"Grad Supetar nije u mogućnosti odvojiti sredstva za Vaše projekte jer je već predvidio sredstva za proslavu 75 godina oslobođenja našeg otoka Brača od nacističke i fašističke okupacije, gdje su u četiri godine rata u borbi okupatora poginula 492 bračka borca, dok je 275 Bračanki i Bračana stradalo od fašističkog terora. U ratu je stradalo 110 djece dok ih je 118 ostalo bez jednog, a 8 bez oba roditelja. Proslavu čemo održati u čast i prisjećanje svih onih koji su bili dio borbe velikog svjetskog pokreta za slobodu i dostojanstvo čovjeka", navodi se u odgovoru gradonačelnice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije