Za predsjednika HRS-a Slavena Raguža ustaše, četnici i partizani su isto

Radiosarajevo.ba
Za predsjednika HRS-a Slavena Raguža ustaše, četnici i partizani su isto
Foto: HRS / Slaven Raguž

Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke i član predsjedništva HNS-a Bosne i Hercegovine gostujući na N1 istaknuo je kako ne vidi nikakvu razliku između četničkog postrojavanja u Višegradu i obilježavanja Dana oslobođenja Mostara od fašističke ideologije 14. februara.

"Ja ne bih pravio nikakvu razliku između postrojavanja četnika u Višegradu, turske vojske u Sanskom Mostu i Partizana u Mostaru. Mi se bavimo fašizmom i antifašizmom. Oni su cilj postigli, zauzeli su prostor u vašim medijima, a ne tretiraju se problemi, pravi realni. Bavimo se realnim problemima, ali samo u periferiji programa. Što se tiče četničkog postrojavanja i postrojavanja partizana ovdje u Mostaru na Partizanskom groblju, mi smo žrtve totalitarizma, medijskog totalitarizma koji je zauzeo naš medijski program. Prepustimo povijest povjesničarima, neka budale ostanu budale. Hajmo se baviti pravim problemima", govorio je Raguž, a onda ga je voditelj Komšić prekinuo s pitanjem da li je izjednačio ustaše, četnike i partizane:

"Jesam, zato što je totalitarizam - totalitarizam. Bez obzira na sve. Jedna stvar je antifašizam, a druga je stvar da se zaboravi žrtva mostarskih franjevaca u Mostaru 14. veljače. Govori se kao da je to herojski čin, a to je jednak zločin kao što su ih činili ustaše i četnici. Mi se bavimo prošlošću. Totalitarizam komunistički i fašistički je isti, a to je rekao Europski parlament", rekao je Raguž.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije