Policiju šokiralo koliko je kilometara vozač "skinuo", zatim vozilo podvalio drugom

Radiosarajevo.ba
Policiju šokiralo koliko je kilometara vozač "skinuo", zatim vozilo podvalio drugom
Foto: BMW / Ilustracija

U Hrvatskoj se posljednjih dana masovno donose sudske presude, te je tako pravomoćno osuđen muškarac jer je prodao automobil s umanjenom kilometražom kako bi povećao njegovu vrijednost.

"N. N. je, kao vlasnik osobnog automobila marke Renault Clio 1,5 DCI godište 2007., reg. oznake i broja ZG XXX-XX, u namjeri da u postupku kupoprodaje navedenog vozila prikazivanjem manje prijeđenih kilometara od stvarno prijeđenih dovede kupca Ž. M. u zabludu i time postigne veću cijenu vozila od stvarne, kupcu prodao navedeno vozilo za iznos od 25.600 kuna.

Stanjem brojača je bilo kilometara 182.000 kilometara, iako je znao da navedeno stanje brojača nije istinito i da je stvarno stanje u trenutku prodaje moralo biti najmanje 297.000 kilometara, pa je oštećeni, ne sumnjajući u istinitost stanja brojača na vozilu, za njega platio 25.600 kuna (oko 6.680 KM).

Na taj način prodavatelj je sebi pribavio nepripadnu materijalnu dobit u iznosu od 25.600 kuna"; navodi se  u odluci Suda u Virovitici, te je muškarcu inicijala N. N. izrekao kaznu zatvora u trajanju od šest mjeseci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije