Policija uhapsila bivšeg predsjednika Gruzije koji je prijetio samoubistvom

Radiosarajevo.ba
Policija uhapsila bivšeg predsjednika Gruzije koji je prijetio samoubistvom
Pripadnici ukrajinske policije uhapsili su bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakashvilija na krovu njegove kuće u Kijevu. On je prijetio samoubstvom skokom s krova.

Sakashvili, kod kojeg je policija došla rano jutros kako bi izvršila pretres stana, popeo se na krov i zaprijetio da će skočiti, javila je nešto ranije danas Televizija 1+1. Ispred stana su odmah stigli spasioci i ljekari.

Jedan od saradnika bivšeg predsjednika Gruzije hospitaliziran je sa prijelomima ruke i noge, javila je ova televizija.  Na mjestu događaja se nalazio oko 30 pristalica Sakashvilija i oko 100 policajaca. 

Agencija Tass javlja da Sakashvili još nije izašao iz kuće i da su njegove pristalice blokirale ulicu. 

Sakashvili, bivši guverner ukrajinskog regiona Odese, a sadašnji lider ukrajinskog opozicionog Pokreta novih snaga organizovao je u nedjelju miting u centru Kijeva sa kojeg je pozvao Ukrajince da "uklone diktaturu oligarha" i umesto toga uspostave "diktaturu srednje klase". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije