Policija u Virovitici pronašla zaraženog 62-godišnjaka u bašti kafića

Radiosarajevo.ba
Policija u Virovitici pronašla zaraženog 62-godišnjaka u bašti kafića
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Incident u Virovitičko-podravskoj županiji u Hrvatskoj. Umjesto na liječenju od COVID-a, 62-godišnjak je bio u kafiću.

"Policijski službenici policijske postaje Virovitica su operativnim radom na terenu došli do saznanja da je 62-godišnjak danas (petak, op.pr.) oko 11 sati u gradu Virovitica, u ugostiteljskom objektu počinio kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti, na način da se nalazio na terasi ugostiteljskog objekta, iako mu je izrečena mjera COVID-19 liječenje u kući, čime je doveo u opasnost druge ljude da im prenese zaraznu bolest.

O navedenom događaju izvješten nadležni epidemiolog. Protiv 62-godišnjaka slijedi kaznena prijava ODO Virovitica", navode u PU Virovitičko-podravskoj, piše HRT.

Na području Virovitičko-podravske županije jučer je bilo novih sedmero zaraženih osoba virusom SARS-CoV-2, ali i 12 osoba koje su se oporavile, javili su iz Štaba  civilne zaštite ove županije.

U samoizolaciji su trenutačno 153 osobe s područja VPŽ-a. Većina novozaraženih, njih petero, dolazi iz samoizolacije, dok za dvije osobe traje epidemiološka obrada kako bi se saznalo "gdje su pokupili virus“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije