Policija u Hrvatskoj upozorila građane i turiste koji su na moru: Prijete i novčane kazne

2
Radiosarajevo.ba
Policija u Hrvatskoj upozorila građane i turiste koji su na moru: Prijete i novčane kazne
Foto: Wikipedia / Ilustracija / Plaža u Hrvatskoj

Policija poziva nautičare i kupače da vode računa o sigurnosti na moru te nautičare ​podsjeća da je glisiranje dozvoljeno samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale.

Poduzimajući mjere u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti na moru, pomorski policajci su na području zadarskog akvatorija posljednjih dana sankcionirali 16 osoba koje su plovilima nepropisno glisirali na udaljenosti manje od 300 metara od obale, piše Morski.hr.

Radi počinjenja prekršaja iz Pomorskog zakonika, prekršiteljima su naplaćene novčane kazne u iznosu od 132,72 eura (258,8 KM) uz 13,27 eura (25,88 KM) sudskih troškova.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Iz ostalih zakona, od početka ove godine utvrđeno je i 17 prekršaja zbog neposjedovanja police obaveznog osiguranja plovila.

"Policijski službenici Stanice pomorske i aerodromske policije Zadar će i u narednom periodu provoditi pojačan nadzor na moru, te ovim putem podsjećamo građane i turiste da gliseri mogu glisirati samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale te ih pozivamo da se radi zaštite kupača i ronioca pridržavaju te odredbe", kazali su, pa dodali:

"Isto tako, kupače upozoravamo da ne plivaju na udaljenosti većoj od 100 metara od obale te na prostorima koji predstavljaju plovni put."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije