Novi detalji teške nesreće u Hrvatskoj: Iz bolnice otkrili stanje maloljetnika

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji teške nesreće u Hrvatskoj: Iz bolnice otkrili stanje maloljetnika
Foto: Screenshot / Joško Markić

Oko 3:00 sata ujutro vozač (27) je Golfom naletio na maloljetnog pješaka na raskrižju Velebitske i Vukovarske ulice u Splitu. Maloljetnik je zadobio povrede opasne po život. 

Iz KBC-a Split obratili su se medijima oko maloljetnog pješaka koji je teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći oko 3:00 sata ujutro u Splitu. 

Podsjetimo, vozač (27) automobilom je naletio na maloljetnika koji je prelazio cestu na pješakom prijelazu na raskrižju Velebitske i Vukovarske ulice.

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Lijepi prizori delfina u Dubrovniku

Vozač je bio pod utjecajem alkohola i prebrzo je vozio. Maloljetnik je u naletu zadobio povrede opasne po život. Kako smo doznali ranije, ima teške povrede glave

"Nakon primarnog zbrinjavanja je premješten u Zavod za intenzivnu pedijatriju. Njegovo je stanje kritično i pod svim je mjerama liječenja kojima pokušavamo stabilizirati stanje i liječiti prema svim dostupnim smjernicama", rekao je Joško Markić, pročelnik Zavoda za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi. 

Markić nije htio specificirati povrede obzirom da se radi o maloljetniku, piše 24sata

KBC Split: Liječnici o stanju 17-godišnjaka teško stradalog u prometnoj nesreći

Posted by 24sata Politiko on Thursday, June 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije