Ovako je došlo do nesreće u kojoj je vozač BMW-a usmrtio radnika autoceste

1
Radiosarajevo.ba
Ovako je došlo do nesreće u kojoj je vozač BMW-a usmrtio radnika autoceste
Foto: JVP Velika Gorica / Nesreća u Hrvatskoj

Zagrebačka policija u nedjelju ujutro je objavila informaciju o subotnjoj nesreći na autocesti A11 na naplatnoj stanici Mraclin u kojoj je poginuo radnik HAC-a D.B. (53). 

Prema policijskom saopćenju, jučer, 23. januara oko 5:30 sati na području Mraclina, 20-godišnjak je upravljao očevim automobilom marke BMW sisačkih registarskih tablica krećući se zapadnom trakom autoceste A11, dok pritom nije prilagodio brzinu kretanja stanju i osobinama ceste.

Vozilom je prešao na zatvorenu traku i prednjim dijelom BMW-a naletio na rubni kamen uslijed čega se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati.

Prilikom nekontroliranog kretanja vozila, isto je u jednom trenutku izgubilo kontakt s podlogom, a potom se nastavilo nekontrolirano kretati u zoni naplatne stanice Mraclin. 

Udarom u zid upravne zgrade isti je srušen, a vozilo je ušlo u unutrašnjost same zgrade pri čemu je naletjelo na 53-godišnjeg zaposlenika naplatne kućice koji je u naletu smrtno stradao. Po zaustavljanju vozila isto se zapalilo te je požar ubrzo ugašen. 

Ljekarska pomoć 20-godišnjaku pružena je u KBC-u Zagreb te je zadržan na liječenju dok je utvrđeno da je teško povrijeđen.

Protiv 20-godišnjeg vozača podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom tužilaštvu, dok je kriminalističko istraživanje i dalje u toku. 

Policija nije saopćila da je vozač imao 1,8 promila alkohola u krvi, kako je to jučer neslužbeno doznao HRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije