Novi detalji o BMW-u koji je probio zid i usmrtio radnika: Apsolutno nepoštivanje svega

0
Radiosarajevo.ba
Novi detalji o BMW-u koji je probio zid i usmrtio radnika: Apsolutno nepoštivanje svega
foto: JVP Velika Gorica / S mjesta nesreće

Jutros je na naplatnim kućicama Mraclin na autocesti A11 u Hrvatskoj došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj je smrto stradao zaposlenik Hrvatskih autocesta.

Zagrebačka policija saopćila je da je vozač automobile izgubio nadzor na vozilom i udario u objekt HAC-a.

Vozač je prebačen u bolnicu, ali težina njegovih povreda još uvijek nije poznata.

"Kao prvo, želio bih izraziti sućut obitelji poginulog kolege od strane uprave društva kao i od nas, njegovih kolega iz sektora za naplatu cestarina i svih radnika Hrvatskih autocesta. Jutros smo dobili dojavu u 5 sati i 34 minute da se dogodila nesreća. U tom trenutku nismo znali okolnosti. I ja osobno i kolege iz ophodnje i održavanja bili smo već tu u šest sati, neki i ranije", rekao je na licu mjesta Ivan Ribičić, direktor sektora za naplatu cestarine.

Ribičić je govorio i o detaljima nesreće.

"Vozilo se izravno zabilo u naš objekt. To nas je začudilo obzirom da je staza do objekta bila zatvorena za promet baš zbog takvih možebitnih situacija pošto je autocesta otvorena za Sisak zbog humanitarne pomoći. Čovjek je poginuo i ne znam što drugo reći, očevid je u tijeku, utvrdit će se sve okolnosti", rekao je Ribičić.

Pojasnio je i da postoji mogućnost da je vozač zaspao.

"Vjerojatno se radilo o nekoj nenormalnoj brzini obzirom na sve znakove koje smo mi postavili. Apsolutno nepoštivanje svega i nažalost dogodilo se ovo. Ne znamo u ovom trenutku je li moguće da je vozač zaspao. On je ozlijeđen, hitna pomoć je došla po njega. Naš kolega kojeg smo zatekli, nažalost, više nije davao znakove života. Imao je 53 godine", ispričao je vidno potreseni Ribičić, piše index.hr.

Na novinarsko pitanje pamti li se ovakva nesreća Ribičić je odgovorio:

"Ne. Ovo je... Ne znam kako bih to opisao, tog nema ni u nekim filmovima. Sjećate se dobro one nesreće na naplatnoj postaji Sveta Helena, ali ovo je nešto gore, nešto neopisivo. Teško je obitelji, ali vjerujte, teško je i nama samima. Nije lako, eto. Doslovce su probijena tri zida. Kolege su sad sa službama, to raščišćavaju", rekao je.

Pojasnio je i da se ne može doći do snimki.

"To nije naplatna kućica, to je objekt sa strane. Ispred svih kućica postoje betonske zaštitne ograde, ali ovo... Tko se ovome mogao nadati? Ne možemo sada doći ni do snimki, unutra je sve srušeno", ispričao je Ribičić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije