Pojačane sigurnosne mjere, policajci više prisutni na ulicama Zagreba

Anadolija
Pojačane sigurnosne mjere, policajci više prisutni na ulicama Zagreba
U cijeloj Hrvatskoj podignuta je razina sigurnosnih mjera nakon napada kamionom na božićni sajam u Berlinu, iako je ministar za unutrašnje poslove Hrvatske Vlaho Orepić kazao kako ne postoje naznake nekih konkretnih terorističkih prijetnji.

Orepić je dodao kako će pojačane mjere sigurnosti biti dodatno osiguranje u zaštiti hrvatskih građana od mogućih terorističkih prijetnji. Sličnu poruku poslao je i hrvatski premijer Andrej Plenković na jučerašnjoj sjednici Vlade.

Hrvatska je kao zemlja Europske unije podigla sigurnosni stepen na treću od četiri razine. Policijski službenici će, dok je ova mjera na snazi, pojačano kontrolirati trgove, kolodvore, aerodrome, granične prijelaze i sva mjesta na kojima se okuplja veći broj ljudi.

Policijske kombije moguće je odnedavno primijetiti u Zagrebu na Trgu bana Jelačića i na Glavnom kolodvoru, a pojačanje u vidu nekoliko policijskih vozila pristigne navečer, kada se zbog Adventa u Zagrebu na ovim lokacijama okupi veći broj ljudi.

Iz razgovora s policajcima koji patroliraju po glavnom zagrebačkom trgu može se čuti poruka kako je nepotrebno dizati tenzije putem medija, te kako su na ulici prije svega kako bi zapriječili ulazak vozila koja bez dozvole ulaze u centar grada radi dostave za program Adventa u Zagrebu.

O pitanju sigurnosti u Zagrebu u novogodišnjoj noći danas se na insistiranje novinara oglasio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić je istaknuo kako je njegov cilj oduvijek bio multietičan, multikonfesionalan i multikulturalan grad Zagreb te kako je to najbolje jamstvo i najbolja preventiva, rekao je. Bandić je kazao kako mu je cilj oko 150 azilanata koji se nalaze u Zagrebu što efikasnije integrirati u društvo, obrazovati i zaposliti.

"U Zagrebu će se sigurnost dugo, dugo pisati velikim slovima“, poručio je danas Bandić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije