I BiH u strahu: Nove mjere opreza zbog terorizma, ovo je poziv građanima

Radiosarajevo.ba
I BiH u strahu: Nove mjere opreza zbog terorizma, ovo je poziv građanima
U Ministarstvu za sigurnost Bosne i Hercegovine održan je sastanak ministra za sigurnost Dragana Mektića s direktorima sigurnosnih agencija BiH.

Mektić se sastao s direktorima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Granične policije BiH i Službe za poslove sa strancima BiH.

Tokom sastanka analizirana je trenutna sigurnosna situacija u BiH u svjetlu posljednjih terorističkih napada u Evropi i novi načini izvršenja terorističkih akata, te usaglašeno poduzimanje pojačanih mjera i radnji, kako bi se preduprijedili i spriječili bilo kakvi oblici eventualnih terorističkih prijetnji.

Identificirana su mjesta i objekti koji bi mogli biti ugroženi, a prije svega mjesta masovnog okupljanja građana, dogovoreno poduzimanje pojačanih obavještajnih i operativnih mjera na području cijele BiH te brza razmjena svih informacija i podataka sigurnosnih službi.

Povišeni stepen obavještajno-sigurnosnih aktivnosti ostat će na stazi do kraja predstojećih novogodišnjih i vjerskih praznika, a ukoliko se ukaže potrebnim produžit će se i nakon januara.

Ministarstvo za sigurnost BiH poziva građane na saradnju te da ako imaju informacije i saznanja o bilo kojim sigurnosnim prijetnjama i pojavama, o tome odmah obavijeste sigurnosne agencije u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije