Pogledajte snažno olujno nevrijeme koje je sinoć pogodilo Zagreb: Vjetar srušio stabla

0
Radiosarajevo.ba
Pogledajte snažno olujno nevrijeme koje je sinoć pogodilo Zagreb: Vjetar srušio stabla
Foto: Collage / Nevrijeme u Zagrebu

Dio Hrvatske sinoć, 19. jula, je zahvatilo snažno nevrijeme. U Zagrebu i okolini je tokom noći pljuštala kiša, puhao je snažan vjetar te je grmjelo i sijevalo, a temperatura je značajno pala.

Kiša je u Zagrebu i okolini padala gotovo cijelu noć, a prema izvještaju stranice "Kad će kiša", u nekim dijelovima palo je do 100 litara kiše po četvornom metru, što je više od mjesečnog prosjeka za juli.

"Kako i bude s ljetnim promjenama, negdje potop, negdje ni kap kiše. U nastavku dana svježe uz puno oblaka, mjestimična kiša i pljuskovi, a temperatura između 21 i 26°C. Sutra lijep sunčan dan, a pokoji pljusak opet u ponedjeljak. Nema povratka onih teških vrućina zasad", piše u objavi.

Policija objavila detalje pucnjave u Starom Gradu: Uhapšena jedna osoba (70)

Policija objavila detalje pucnjave u Starom Gradu: Uhapšena jedna osoba (70)

Potopljena je Grižanska ulica u Dubravi, a nevrijeme je u Donjoj Dubravi srušilo i stablo.

Civilna zaštita jutros, 20. jula, je javila da je sinoć, 19. jula, na području Zagreba i Zagrebačke županije stiglo oko 30 dojava o poplavljenim podrumima, stanovima te srušenim stablima na javnim površinama, piše Dnevnik.hr.

Pljusak i na početku jak vjetar donijeli su toliko potrebno osvježenje, u pet minuta temperatura je u Zagrebu pala za 7 °C ☔️💦💨 Nadam se da su šahtovi i odvodni sustavi očišćeni i prohodni.

Posted by Renato Petek on Friday, July 19, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije