Iznenadno nevrijeme zahvatilo Sarajevo: Sijevaju munje iznad glavnog grada

3
Radiosarajevo.ba
Iznenadno nevrijeme zahvatilo Sarajevo: Sijevaju munje iznad glavnog grada
Foto: Kolaž / Nevrijeme zahvatilo Sarajevo

Nakon niza sušnih dana praćenih ekstremnim vrućinama, danas, 18. jula, stiglo je osvježenje i u glavni grad Bosne i Hercegovine.

Sarajevo je u poslijepodnevnim satima zahvatilo nevrijeme, jaki pljuskovi praćeni grmljavinom.

Trenutno je u Sarajevu 30 stepeni.

Kantonalna inspekcija privremeno zatvorila dva bazena na Ilidži

Kantonalna inspekcija privremeno zatvorila dva bazena na Ilidži

Danas u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro uz umjeren porast naoblake tokom dana.

U petak se očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Poslijepodne i tokom noći predviđaju se pljuskovi sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji. Vjetar će biti slab, u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnje temperature će se kretati od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevne od 28 do 34, na jugu do 40 °C.

U nastavku pogledajte snimak trenutnog nevremena u Sarajevu.

Subota (20. juli) će donijeti umjereno do pretežno oblačno vrijeme u Bosni, dok će u Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Očekuju se kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom u Bosni i na sjeveru Hercegovine. Vjetar će biti slab do umjeren, u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni. Jutarnje temperature će se kretati od 19 do 25, na jugu do 28, a dnevne od 27 do 33, na jugu do 40 °C.

U nedjelju (21. jula) će u Bosni prije podne biti umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom poslijepodneva. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Kiša ili lokalni pljuskovi se očekuju u centralnim, istočnim, sjevernim područjima Bosne i na sjeveru Hercegovine, uglavnom u prvom dijelu dana. Vjetar će biti slab, u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni. Jutarnje temperature će se kretati od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevne od 26 do 33, na jugu do 37 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije