Novo nevrijeme zahvatilo BiH: Padao led veličine oraha

0
Radiosarajevo.ba
Novo nevrijeme zahvatilo BiH: Padao led veličine oraha
Foto: Bhmeteo.ba / Nevrijeme u Vozuću

Mještani Vozuće i njene okoline danas, 16. juna, suočili su se s nevremenom koje je donijelo led i olujni vjetar.

Ove vremenske nepogode uzrokovale su značajne štete, a Facebook stranica BH Meteo objavila je fotografije koje su poslali njihovi pratitelji. Na njima se mogu vidjeti velike količine leda koje su prekrile područje.

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je srednjoročnu prognozu za period do 31. jula, koja predviđa nastavak nestabilnih vremenskih uslova u nekim dijelovima zemlje. Prema prognozi FHMZ-a, narednih dana možemo očekivati vruće i sparno, ali ne potpuno stabilno vrijeme.

U Blagaju klanjana dženaza Adnanu Šemiću: Ukopan pored oca Asima

U Blagaju klanjana dženaza Adnanu Šemiću: Ukopan pored oca Asima

U centralnim predjelima Bosne, kao i na sjeveru i istoku zemlje, velika je vjerovatnoća za lokalne pljuskove s intenzivnim padavinama, grmljavinom, olujnim vjetrom i povremenim gradom. Ovi uslovi će trajati od 16. do 20. jula. S druge strane, zapadni i južni dijelovi zemlje mogu očekivati nastavak stabilnog i sunčanog vremena.

Od 21. do 23. jula, predviđa se stabilno i sunčano vrijeme uz visoke temperature zraka širom zemlje. Međutim, od 24. do 26. jula ponovo se očekuje nestabilnost i osjetno svježije vrijeme, dok će period od 27. do kraja prognoznog perioda biti stabilan i sunčan uz ugodne ljetne temperature.

Meteorolog otkrio informacije koje svi čekamo: Evo kada dolazi pravo osvježenje

Meteorolog otkrio informacije koje svi čekamo: Evo kada dolazi pravo osvježenje

Minimalne jutarnje temperature u Bosni do 24. jula kretat će se od 17 do 22 °C, dok će u Hercegovini biti od 24 do 29 °C. Dnevne temperature u Bosni i Hercegovini će se kretati od 34 do 41 °C. Nakon 24. jula, očekuje se pad temperature, pa će minimalne temperature u Bosni biti od 14 do 19 °C, a u Hercegovini od 20 do 25 °C. Maksimalne dnevne temperature kretat će se od 29 do 34 °C, dok će na krajnjem jugu i sjeveru dosezati i do 38 °C.

Pratite najnovije vremenske prognoze i savjete FHMZ-a kako biste se pripremili za promjene vremenskih uslova u narednim danima.

16. JUL | Vozuću i njenu okolinu ranije danas zahvatilo nevrijeme sa ledom. Foto: Fahret Selimović

Posted by BHMETEO.ba on Tuesday, July 16, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije