Pogledajte noćnu vojnu vježbu srbijanske vojske, prisutan i Vučić

5
Radiosarajevo.ba
Pogledajte noćnu vojnu vježbu srbijanske vojske, prisutan i Vučić
Foto: IG/Aleksandar Vučić / Vučić na vojnoj vježbi Vojske Srbije

Združena taktička vježba Vojske Srbije sa bojevim gađanjem "Vatreni štit 2022", na kojoj će po prvi put biti prikazano dejstvo protivoklopnih raketa "kornet", počela je večeras na poligonu Pasuljanske livade.

Vježbi prisustvuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović.

Vježba je započela ispaljivanjem signalnog metka crvene boje, nakon čega slijedi izvođenje odbrambene operacije u različitim zemljišnjim i vremenskim uslovima, danju i noću.

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

Podignuta optužnica protiv Jasmina Mulahusića

Na poligonu, po prvi put, prikazuje se dejstvo protivoklopnog raketnog sistema u noćnim uslovima "kornet", uvezenih iz Rusije, koji posjeduje sposobnost za uništenje tenkova, bunkera i oklopnih vozila, prenosi Nova.rs.

Na vežbi je angažovano više od 1.000 pripadnika Vojske Srbije i više od 100 ratne tehnike, između ostalog, avion MiG-29, helikopteri Mi-35 i H-145, daljinski pilotirani vazduhoplovi Ć-92A kao i artiljerijsko-raketni sistem PVO "Pancir-S1".

Vojne vježbe na Pasuljanskim livadama počele su 4. aprila, a završavaju se danas, vježbom ojačane taktičke grupe u izvođenju odbrambene operacije u noćnim uslovima.

Vučić na vojnoj vježbi Vojske Srbije - undefined

Foto: IG/Aleksandar Vučić: Vučić na vojnoj vježbi Vojske Srbije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije