SPC / Podnijeta krivična prijava protiv popa zbog nepoštivanja epidemioloških mjera

03. 08. 2020. u 15:14:00 Anadolija

Shares: 6

Uprava policije Crne Gore podnijela je krivičnu prijavu protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve M. L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Uprave policije su kazali da je sveštenik zajedno s mitropolitom crnogorsko-primorskim Amfilohijem u crkvi Svetog Ilije u mjestu Carine služio liturgiju kojoj je prisustvovalo oko 50 građana. U Crnoj Gori zabranjeno je okupljanje više od 20 ljudi u zatvorenom prostoru i 40 na otvorenom.

"Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su podnijeli krivičnu prijavu protiv jednog lica zbog kršenja mjere Ministarstva zdravlja o sprečavanju širenja koronavirusa dok je jedno lice lišeno slobode zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Policija je jučer podnijela krivičnu prijavu protiv sveštenog lica M. L. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstevnim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", saopšteno je iz Uprave policije.

NEMA KOMENTARA