Zadar / Plenković potvrdio: Hrvatska kupuje američka borbena vozila

21. 01. 2022. u 22:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković, izjavio je večeras u Zadru, vezano za najnovije večerašnje priopćenje iz Ureda predsjednika RH, "da neki odmaraju, a neki rade".

U njemu se tvrdi kako premijer i ministar obrane ne žele skinuti oznaku tajnosti sa zaključaka Inspektorata odbrane o tome je li načelnik Glavnog štaba Oružanih snaga RH Robert Hranj u svom postupanju kršio Zakon o odbrani, jer mu - žele naštetiti.

"Neki odmaraju, a neki rade. Mi koji radimo smo u međuvremenu s američkom stranom, kada je riječ o Bradleyjima, borbenim vozilima pješaštva, dogovorili puno bolji aranžman za Hrvatsku - i u finansijskom smislu i u smislu opremanja vozila i u smislu rezervnih vozila koja će nam biti isporučena. Sljedeće sedmice ćemo malo detaljnije izvijestiti hrvatsku javnost da kada se te stvari ozbiljno rade, onda jačamo sposobnosti hrvatske vojske i obranu", izjavio je novinarima Plenković.

Podsjetio je da je projekt nabave borbenih vozila pješaštva za Hrvatsku vojsku projekt njegove prve vlade 2017. godine.

"Realizirat će se, financijska sredstva bit će osigurana, dobit ćemo sposobnost Hrvatske vojske; tvornica Đuro Đaković specijalna vozila imat će posao i prihode i treće", poručio je. 

"Osim toga osnažit ćemo partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama", dodao je premijer Plenković.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (3)