Plenković počeo raspravu u Saboru: 'Šutite kao i kada se Milanović grli s Dodikom...'

0
Radiosarajevo.ba
Plenković počeo raspravu u Saboru: 'Šutite kao i kada se Milanović grli s Dodikom...'
Printscreen / Bulj, Raspudić i Plenković

Na samom početku zasjedanja Hrvatskog sabora, na kojem zastupnici postavljaju pitanja članovima Vlade RH, počela je burna rasprava i to o Bosni i Hercegovini.

Plenković je dobio uvrede zbog učešća koalicionog partnera Milorada Pupovca na proslavi tzv. dana RS u Banjoj Luci, koji je ranije Ustavni sud BiH osporio. Ni on nije ostao dužan.

Zastupnica Selka Raspudić oštro se obraćala Plenkoviću.

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

Ramo Isak nakon posjeta: 'Miloradu Dodiku sam poručio da je Banja Luka i moj grad'

"Neću vas pitati je li vam se grlo osušilo kad ste zvali Ursulu von der Leyen da nam produži rok Fonda Solidarnosti ili se Ursula ne javlja jer je u razgovoru s europskim tužiteljima odlučila bolje birati društvo? Neću vas to pitati jer nam je svima jasno koliki utjecaj u Europskoj uniji. Neću vas pitati zašto je Markov trg još uvijek ograđen jer ste jedino vi prepoznati ugrozu od terorizma? Ili kako vam se sviđa mijenjanje šešira vašeg najdražeg koalicijskog partnera Pupovca ili to ide od proslave do proslave", pitala je Marija Selak Raspudić iz Mosta. 

Plenković joj nije ostao dužan. Nazvao je “ljubiteljicom Milanovića” te upitao zbog čega ostaju nijemi kada se “Milanović grli, hvali, bratimi, partneruje s Dodikom”.

"Čestitam vam. Pratimo medije i ne gledamo samo vlastite intervjue. I u tom kontekstu osvrnut ću se na neke stvari koje niste pitali. A to je proglašavanje naše parlamentarne većine hrvatsko-srpskom koalicijom. Vi kao glavna ljubiteljica Milanovića šutite kao i gospodin Bulj kad se Milanović grli s Dodikom. Tišina. Gromoglasna tišina Mostovaca. I tako već godinu i pol dana", kazao je Andrej Plenković.

Ubrzo se javio Miro Bulj, ali je dobio opomenu.

Premijeru bih ukazao da na če****kim dernecima u Bačkoj Palanci i slaveći tvorevine kao što RS, je bio Vaš koalicijski partner Milorad Pupovac. Slavio je tvorevinu koja nastala na zločinu Ratka Mladića. Na tome i dalje insistirajte”, rekao je Bulj, nakon čega ga je dobio opomenu. 

Sve možete pratiti UŽIVO na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije