Plenković podržao otvaranje pregovora BiH s EU: Pomenuo Izborni zakon i 'legitimno predstavljanje'

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Tuner

Legitimno predstavljanje je kada je glas Hrvata iz Sarajeva jednak glasu Hrvata iz nekog od pet tzv hrvatskih kantona. Sve drugo je majorizacija Hrvata od strane Hrvata zbog mjesta prebivalista.

333

Koliko je samo devastirana hrvatska politicka scena ako glavna predizborna tema ponovo postaje bosanski HDZ, a Milanovic usvaja najgore oblike malignog populistickog cirkuzanstva. Pri cemu je na posljednjim izborima u Hrvatskoj u BiH glasalo nesto preko 15 000 ljudi. To u biti znaci da gotovo ne postoje hrvatske politicke opcije koje se istinski bave Hrvatskom i u interesu ogromne vecine gradjana Hrvatske koji zive u njoj. Inace je tragedija sto u skoro svim drzavama nastalim raspadom Jugoslavije o sudbini drustva odlucuje oko 20% stanovnistva koje u pravilu nije racionalno, desnicari, naginje autoritarizmu i njeguje posebno primitivne oblike arhaicnih i retrogradnih ideja. To i jeste jedan od glavnih uzroka demografske katastrofe u regiji. Oni koji bi znanjem, opredjeljenjem i svjetonazorom trebali da budu nosioci pravih drustvenih promjena bjeze glavom bez obzira od provincijalizma, populizma, nepotizma, korupcije i teatra konflikta.

Brko

Legitimno predstavljanje je kada je glas Hrvata iz Sarajeva jednak glasu Hrvata iz nekog od pet tzv hrvatskih kantona. Sve drugo je majorizacija Hrvata od strane Hrvata zbog mjesta prebivalista. ka Tuner TI SI LUD KO STRUJA NEMA VISE LOPOVA KOMSICA

/ Najnovije